zondag 6 maart 2016

Het is echt waar... de lente komt eraan!

Maart roert zijn staart. Toch is het een feit: de dagen worden langer, het zonnetje breekt steeds vaker door... de lente komt eraan! Daarom hebben we een selectie gemaakt van drie verrassende buitenactiviteiten voor kinderen in en rondom Leiden.

Ken je de 50 dingenlijst (nog)? Zo niet, dan is het hoog tijd om hier eens een kijkje in te nemen. In deze lijst staan 50 buiten dingen die je voor je 12e gedaan zou moeten hebben. Het leuke is, dat alle onderstaande tips aansluiten bij minimaal één van de punten uit deze lijst. Dus dat wordt afstrepen!

Kom knuffelen en kroelen met ezels
Nr. 28 Een dier uit je hand laten eten

Heb je wel eens geknuffeld met een ezel? Ze vinden het heerlijk om aandacht te krijgen en om lekker geborsteld te worden. De lieve en harige Hervé, Valléa, Ukke & Flipke staan klaar om kennis met je te maken. Iedere woensdagmiddag ben je van harte welkom om een kijkje te nemen.

Wanneer: woensdag 9 maart (en de woensdagen erna) van 14.30 tot 16.00 uur
Waar: RosaasEzels, Wassenaarseweg 71, Katwijk aan den Rijn
Meer info: 
www.rosaasezels.nl


Ga aan de slag voor de bijen
Nr. 47 Vogelvoer maken (oké... in dit geval bijenvoer!)

Helaas hebben de bijen het de laatste tijd niet makkelijk. Wil jij ze een handje helpen en ben je niet bang om je handen uit je mouwen te steken? Schrijf je dan voor 15 maart in via scharrelkidsivnleiden@gmail.com en maak je eigen zaadbommen + bijenhotel. Het is voor kids van 6 tot 11 jaar en de kosten zijn €1,50.

Wanneer: woensdag 16 maart van 14.00 tot 16.00 uur
Waar: MEC Oegstgeest, Oegstgeesterweg 43, Oegstgeest (in 't IJsclubgebouwtje)
Meer info: 
www.ivn.nl/afdeling/leiden/activiteiten/aan-de-slag-voor-de-bijen


Vind de weg met je zelfgemaakte kompas
Nr. 9 Je weg vinden met een kompas of GPS

Je weg vinden midden in de natuur is best een uitdaging. Gelukkig zijn er genoeg tips & tricks die je kunt leren, zodat je nooit hoeft te verdwalen. Leer kaartlezen tijdens een spannende speurtocht en maak je eigen kompas + survivalbandje (en leer hoe je deze kunt gebruiken). Het is voor kids vanaf 5 jaar en de kosten zijn €10,-. Geef je op via petrasieval@hotmail.com.

Wanneer: zondag 20 maart van 13.00 tot 17.00 uur
Waar: Tuin van de Smid, Polderpark Cronesteijn, Leiden (melden bij de Hooiberg)
Meer info: 
www.detuinvandesmid.nl/agenda-2


Tot slot: we zijn druk bezig met de voorbereidingen van de Lammetjesdagen. We houden nog even stil wanneer het precies is en wat er allemaal te beleven valt. Maar dat het leuk wordt staat vast! Hou onze Facebook pagina in de gaten voor meer info. Wil je alvast in de stemming komen? Maart is gedoopt tot lammetjesmaand bij Boerderij Nellesteijn. Van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur kun je er lammetjes komen kijken: www.nellesteijn.nl/agenda.

Hopelijk hebben we de lentekriebels nog wat meer aan kunnen wakkeren...

Een fijne zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten