woensdag 23 maart 2016

Op je paasbest Naar buiten!

Heb jij al plannen voor het paasweekend? Ook buiten is er van alles te beleven, zoals natuurlijk het traditionele eieren zoeken. Geen kind die daar geen plezier aan beleeft. Maar er is nog veel meer te doen... Hieronder drie buitengewone kinderactiviteiten die Naar buiten! voor jullie heeft geselecteerd.

1. Knuffelen en knutselen op de Kinderboerderij
2. Bootje varen en eieren opsporen op Paaseiland
3. Eierspecial en wildlife fotosafari in Naturalis

Dus hop hop, scroll vlug verder!


Ohja, voordat we beginnen nog een tip. Neem (weer) eens een kijkje op de 50-dingenlijst; een lijst met 50 buitendingen die je voor je 12e gedaan 'moet' hebben. Als je aan één van de onderstaande activiteiten deelneemt, kun je er zeker eentje afstrepen! We hebben de nummers er voor je bijgezet.

Knuffelen en knutselen op de Kinderboerderij
Nr. 24 naar de boerderij

Op 1e paasdag is er van alles te doen op de gezellige kinderboerderij Merenwijk. Je kunt er ponyrijden, paas knutselen, grabbelen (in een grabbelton) en er is een dieren knuffelhoek. Heb je toevallig een konijn? Dan kun je hem of haar laten keuren door een echte dierenverzorger. Je kunt zelfs een nieuw pluizig vriendje voor hem/haar uitzoeken. Want konijnen leven het liefst samen met een soortgenootje, zodat ze lekker tegen elkaar aan kunnen liggen. De entree is gratis, voor sommige activiteiten moet je wat betalen.

Waar: Kinderboerderij Merenwijk, Parkzicht 100, Leiden
Wanneer: zondag 27 maart van 13.00 tot 16.00 uur
Meer info: http://www.kidsproof.nl/Leiden/Uitagenda/Kinderboerderij-Merenwijk/Pasen-in-de-Merenwijk


Bootje varen en eieren opsporen op Paaseiland
Nr. 26 naar vogels luisteren

Belevingseiland De Geitenkamp wordt tijdens de paasdagen omgetoverd tot Paaseiland. En een eiland bereik je natuurlijk per boot! Eenmaal daar aangekomen ga je o.a. op zoek naar échte vogeleieren en kom je erachter dat er ontzettend veel verschillende zijn. Elk ei ziet er weer anders uit. Wie weet heeft de paashaas stiekem ook nog wel wat chocolade eitjes verstopt... Meer informatie is te vinden op onderstaande website.

Waar: Belevingseiland De Geitenkamp, Dorpsstraat 116, Nieuwkoop
Wanneer: 25,  27 en 28 maart, de vertrektijden variëren
Meer info: https://www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/oerrr-varen-naar-paaseiland-nieuwkoopse-plassen/2016-03-28t1000


Eierspecial en wildlife fotosafari in Naturalis
Nr. 29 naar wilde dieren speuren

Heb je de "eier-smaak" te pakken!? Ga dan in de live-science ruimte van Naturalis verder op onderzoek uit en leer alles over eieren. Ze zijn er in diverse soorten en maten; van piepklein (bijenkolibrie) tot reusachtig groot (struisvogel). Daarnaast kun je op fotosafari bij de tentoonstelling 'Wildlife Photographer of the Year' én kun je je kind op interactieve wijze voorlezen uit een boek over een egel die dolgraag een ei uit wil broeden. Voor alle leeftijden is er iets te beleven! Activiteiten zijn gratis na het kopen van een toegangskaartje. De tijden zijn te vinden in de agenda van de onderstaande link.

Waar: Naturalis, Darwinweg 2, Leiden
Wanneer: de eierspecial is op 27 en 28 maart, tentoonstelling t/m eind mei
Meer info: http://www.naturalis.nl/nl/het-museum/agenda


Ben je nog steeds niet uitgekeken op al die eieren? Streekwinkel Boer en Goed heeft een leuke prijsuitreiking in petto. Wanneer je de kakelverse eieren van Sophie aanschaft, maak je namelijk kans op het vinden van een gouden ei. Gevonden? Dan mag je een berenschaaf of kaasplank naar keuze uitzoeken! Neem ook eens een kijkje bij de Swetse Speeldernis van Boer en Goed; een natuurspeeltuin die speciaal is bedacht door en voor kinderen.


We hopen dat we je hebben geïnspireerd en dat jij en je kind(eren) een zeer mooi paasweekend tegemoet gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten